Историјат

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

vrtic1Предшколска установа “Црвенкапа” почела је са радом 01.11.1968 године.

Установа је те давне 1968. године била смештена у бараку код “Прогреса” са 2 собе и кухињом у којима је боравила комбинована група од 20-оро деце и група продуженог боравка од 7-10 година.

На самом почетку Установа је имала 2 радника који су обављали стручне послове у васпитно образовном процесу. Након тога Установа се премешта у садашњу Рибарску улицу где остаје до новог пресељења у откупљеном одмаралишту београдског СУП-а у насељу Виле.

До 1976. године Установа ради као самостална радна организација. Тада се интегрише са ОШ “Бранко Радичевић” из Малог Зворника. Из састава Основне школе се издваја 1981 године и од тада је самостална радна организација коју је основала Самоуправна интересна заједница дечије заштите Мали Зворник а након тога  од 1991 године оснивач Установе је Скупштина општине Мали Зворник.vrtic2

Како је број деце растао из године у годину то се наметнула потреба за изградњом наменског објекта за боравак предшколске деце.

Сарадници који су током многих година бринули о Установи, помагали у настајању и пратили развој, сигурно су дали видан допринос и својим радом убрзали процес који су Установу довели до места које јој и припада.

Потом, 1986. године изграђен је објекат садашње Установе у улици Дринска бб, модеран, функционалан,простран објекат укупне површине 881 м квадратхих, капацитета да смести 98-оро деце узраста од једне до седам година.

vrtic3Објекат је имао 4 радне собе са пратећим просторијама:фискултурна сала, кухиња, вешерај, канцеларије и био је опремљен неопходном опремом и средствима за целодневни боравак.

Како се број деце у наредном периоду стално повећавао, Установа је била приморана да фискултурну салу преуреди у радну собу, тако да Установа сада броји 5 радних соба. Објекат је доста добро сређен и опремљен али и даље нема довољно капацитета да прими сву децу. Услед недостатка простора Установа 2009. године добија средства од Националног инвестиционог плана за доградњу 2 радне собе, па тако септембра 2009. године сва деца су уписана у вртић, а листа чекања је само прошлост.vrtic4

У Установи је организован целодневни боравак деце узраста од 1-3 године (3 групе) и деце узраста од3-6,5 година (3 групе) и програм припреме деце за полазак у основну школу (припремни предшколски програм) у години пред полазак у школу.

Припремни предшколски,  програм као вид организованог рада са децом од 5,5-6,5 година организован је у 9 група и то једна група у Установи а  8 на терену: Брасина, Борина Радаљ, Мали Радаљ, Д. Насеље, ОШ Мали Зворник,  В. Река и Д. Трешница. Васпитно образовни рад се изводи у школским просторијама изузимајући једну групу која користи просторије Дома културе у Д. Насељу.

vrtic5Минималним програмом,односно припремним оделењима за школу обухваћена су сва деца на подручју општине Мали Зворник (100%), чиме се можемо похвалити обзиром да је мали број опшптина у Србији које имају обухват деце 100% у овом програму.

Предшколска установа ''Црвенкапа'' из Малог Зворника кроз наведене облике рада обухвата 280-оро деце у оквиру 16 васпитних група.

Опремљеност техничким и дидактичким средствима и материјалом (свака соба има ТВ апарат, ДВД и ЦД плејер, рачунар........) како у седишту Установе тако и на сеоском подручју.

View the embedded image gallery online at:
https://www.crvenkapa.edu.rs/o-nama/istorijat#sigFreeId9cd49a6453

 

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Претрага

Електронска пријава

banner prijava

Образовање је важно

Banner Obrazovanje je vazno

SUPER

super logo

Јеловник

jelovnik

Документи

dokumenti

Информатор

informator

Кутак за родитеље

roditelji