Свечано отворен нови објекат ПУ „Црвенкапе“

петак, 24 септембар 2021 08:42 |

Поводом Дана општине Мали Зворник 17. септембра 2021. године свечано је отворен новоизграђени објекат Предшколске установе „Црвенкапа“ у месној заједници Доње Насеље.

Поред челника локалне самоуправе и колектива предшколске установе свечаности су присуствовали Урс Шмид амбасадор Швајцарске у Србији, Ненад Поповић министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије, представници Швајцарске агенције за сарадњу и развој (CDS) и регионални директор HELVETAS-a за источну Европу Јенс Енгели, као и шеф програма „Реформе пореза на имовину“ Александар Грунауер са сарадницима.

Објекат је изграђен и опремљен новцем из Наградног фонда Владе Швајцарске који је Мали Зворник освојио као награду за најбоље исказане резултате у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ у току 2019. и 2020. године

Новоизграђени објекат има две засебне учионице са мокрим чвором за децу, просторију за васпитаче, трпезарију, тоалет за особље и самостално грејање са котлом на пелет.

Објекат ће моћи да прими од 40 до 50 малишана, у зависности од старосне групе која буде уписана. На овај начин ће се решити листа чекања на којој се тренутно налази четрдесетак малишана. Према речима председника општине Г-дина Зорана Јевтића почетком октобра нови објекат почиње са радом.

Претрага

Електронска пријава

banner prijava

Образовање је важно

Banner Obrazovanje je vazno

SUPER

super logo

Јеловник

jelovnik

Документи

dokumenti

Информатор

informator

Кутак за родитеље

roditelji