Услови рада

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.
субота, 28 новембар 2015 08:56 |

Услови рада једним делом одређују степен програмске реализације и значајан су чинилац у свеукупном раду и остваривању постављених циљева и задатака у делатности којом се бави Установа.

Имајући у виду узраст деце, време бављења у вртићу, разноврсност активности којим се баве током дана и друге специфичности примерене предшколском узрасту, питање услова рада је тим значајније.

Наравно, говорити о условима рада не значи говорити само о материјалној основи рада заобилазећи и друге значајне чиниоце који заједно са том основом чини компактност повољних или неповољних услова.

 

Просторни услови

Просторни услови за реализацију програмских задатака су изузетно добри.

Расположиви простор у којем се одвијају активности деце у целодневном боравку је сасвим довољан и квалитета.

Зграда је масивна,саграђена од тврдог материјала и пројектним и архитектонским решењима врло занимљива и прилагођена основној делатности своје намене.

Радне просторије у којим бораве деца су величином према утврђеном стандарду са доста природног светла, савременом подлогом са добром комуникацијском везом са просторијама других намена.

У протеклој години је доста учињено на уређењу ентеријера и могућности које су дате у многоме побољшавају услове рада, а простор чине лепшим и занимљивијим, а деци боравак пријатнијим.Кад је у питању централни објекат, учињене су велике промене у самом изгледу: спољашњем  и унутрашњем. Цео објекат је реновиран и освежен почев од фасаде, а у унутрашњости су кречене све собе, кухињски блок, вешерај и све просторије других намена, канцеларије, тавани,ходници... Боје су прилагођене основним постојећим бојама у објекту уз договор са особљем.

У оквиру наведеног рад на побољшању услова се и даље наставља. У току летње паузе саграђена је нова летња учионица која је била у плану и раније, све справе и клупе у дворишту су обновљене, а постављене су и канте за отпатке. У унутрашњости објекта простор оплемењују тонирани зидови чије се боје смењују од жуте, оранж, зелене до црвене. Са плафона су скинуте пластичне подшивке и урађени су спушени плафони. Урађена је нова расвета како у дворишном простору, тако и у деловима објекта са спуштеним плафонима. Обновљене су све завесе,венецијанери и тракасте завесе,а собе су ''оживеле'' уз помоћ старих ормарића за чији су нови изглед заслужни васпитачи распоређени на све послове ради бржег и лакшег успостављања реда у Установи и почетка рада. Старе завесе и реслов и матеијала искориштени су за потребе терена. У свим просторијама вртића освежен је намештај.

За потребе лакшег обављања васпитно-образовног процеса у приградским одељењима полудневног програма, обезбеђен је нови  намештај – столови и столице (група у Д.Борини), док су појединим групама извршене потпуне поправке старог намештаја.

Уредност и чистоћа свих просторија је доста добра захваљујући пре свега радницима који раде на пословима чистоће подним подлогама које су лаке за одржавање и редовним набавкама материјала и средстава за одржавање хигијене.

Услови за боравак деце на слободном простору бар што се тиче укупне површине дворишта су повољни. Највећи део дворишта је травната површина, док је један део покривен асфалтом рачунајући и постојеће стазе и прилазе објекту. Спољашња површина је обогаћена новим расадима ружа, птуја и другог растиња који су посађени с почетка прошле године уз помоћ инструкција хортикултуролога, а о чијем изгледу и обради брине особље вртића. Ван ружичњака и врта налазе се простори где бораве деца велики део дана. Да би њихове потребе за свежим ваздухом, игром и дружењем биле задовољене, набављене су нове справе: возић и локомотива а постојеће поправљене и офарбане.

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Претрага

Електронска пријава

banner prijava

Образовање је важно

Banner Obrazovanje je vazno

SUPER

super logo

Јеловник

jelovnik

Документи

dokumenti

Информатор

informator

Кутак за родитеље

roditelji