Угледна активност "Ми смо спортисти"

петак, 12 фебруар 2016 19:45 |
Угледна активност под називом "Ми смо спортисти" одржана је за децу припремних предшколских група Брасине, Доње Борине и Доњег Насеља у Брасини 03-06.2015. године. У активностима су учествовала и деца специјализованог програма "ИГРАОНИЦА" (узраста од 3 до 5,5 година) из Брасине, Доње борине и Доњег Насеља. Активност су организовале и представиле  родитењима и колегама из ПУ "Црвенкапа" васпитачи Светлана Васић, Наташа Ристић и Милка Сикирић. 
Физичка активност је одржана на отвореном простору. Активности те врсте имају позитиван утицај на развој деце, подстичу адаптацију организма на спољње и унутрашње стресове, на развој функције локомоторног система, повољно утичу на метаболизам и оно што је веома важно смањује се и регулише деструктивно и агресивно понашање код деце.
Основна замисао је развијање свести о физичкој активности и њен утицај на здравље деце.
Циљеви активности су да децте открива и упознаје самог себе, своје потребе, истражује и прихвата своје моћи, да уочи значај физичких активности за човека, такмичи се у различитим дисциплинама, да усвоји принцип фер-плеј и прихвати пораз као и победу. 
Деци је представљена тема, упознати су са начином рада подељени по групамаорганизоване такмичарске игре. Након увода у активност кроз покретну игру "Спортисти" и вежби за развој мишића и обликовање мускулатуре прешло се на рад по групама у који су били укључени и родитељи
Омиљени спорт- илустрација
Израда паноа и писање порука на тему "Зашто је важно бавити се спортом.
"Шта је коме потребно" - објасни спорт и спој спортисту и одговарајући реквизит.
У оквиру такмичарског дела организовано је седам такмичарских дисциплина прилагођених узрасту и могућностима деце.
1. Лопта путује у назад испод ногу
2. сакупљање коцки 
3. надвлачење конопца
4. Трчање на 20м
5. скакање на једној нози
6. Скакање из обруча у обруч суножно
7. скок у даљ из места
На крају такмичења организована је подела медаља свим учесницима
Порука за крај
Навике стечене од раног детињства остају за читав живот и тешко се мењају. Боримо се за здрав живот који ће нас водити кроз игру до бескраја.

Претрага

Електронска пријава

banner prijava

Образовање је важно

Banner Obrazovanje je vazno

SUPER

super logo

Јеловник

jelovnik

Документи

dokumenti

Информатор

informator

Кутак за родитеље

roditelji